På Rema 1000 på Sortland (nord) får du nå hentet grønn, rød og blå poser til kildesorteringen

Kildesorteringsposer nå tilgjengelig i utvalgte butikker


Vi i Reno-Vest ønsker å gjøre det enklere å  få tak i poser for å sortere avfallet ditt, og tilbyr fra i dag kildesorteringsposer i butikk. I første omgang vil det kun gjelde noen få butikker, men fra starten av mai vil du finne posene på de fleste matbutikker i Vesterålen. Posene står samlet på et stativ slik at det er enkelt å ta med en rull ved behov. Dette er en varig ordning slik at du ikke trenger å ta mer enn du faktisk har bruk for. Grønn, blå og rød pose kommer fortsatt til å være gratis, i tillegg kan du kjøpe en poserull med 40 hvite poser for 30 kr.

Mange tenker på miljøet og tar med seg handlenett når de handler, derfor ønsker vi å tilby også ruller med hvite poser til restavfall. Disse er delvis laget av resirkulert plast, og prisen per pose blir lavere enn å betale for plastposer i butikk. Har du handlenett av plast så gjenbruker du disse med å vrenge nettet og bruke det til restavfall.

Nye renovasjonsbiler

Grunnen til at kildesorteringsposene  nå blir tilgjengelig i butikk er at vi har fått nye renovasjonsbiler med løftearm. Med automatisk løftearm vi avfallstømmingen foregå med kun en renovatør i bilen og han har ikke mulighet til å levere ut avfallsposer som tidligere. Med de nye bilene vil renoveringen foregå på kortere tid og effektivisere innsamlingen av husholdningsavfallet, dette for å levere en kostnadseffektiv renovasjon for innbyggerne.

I første omgang er det utvalgte ruter  i Sortland, Hadsel og Lødingen som vil bli tømt med de nye renovasjonsbilene. Etter innkjøringsperioden vil nybilene renovere i hele Vesterålen.

Vi er i startfasen med poser i butikk, og må prøve oss fram med hvor mye poser det går. Det er en stor fordel for våre kunder at de nå kan hente kildesorteringsposer i butikkens åpningstid.

I disse butikkene finner du poser fra og med 23.mars 2018:

Rema 1000 Sortland (Nord)

Rema 1000 Stokmarknes

Rema 1000 Melbu

Rema 1000 Lødingen

Tilbake til aktuelt