Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Ei gigantisk not fjerna fra Bleiksøya

Da ei enorm not blei oppdaga på Bleiksøya var gode råd dyre! Hvordan i all verden skulle man klare å få den i land slik at den ikke var til fare for fugler, fisk og båttrafikk? Det var bare spørsmål om tid før den hadde blitt dratt ut i havet igjen med floa.

LoVeMar tok utfordringen! De var tre mann som jobbet for å få nota trygt inn til havn! Det tok dem åtte timer og det var to båter som var involvert i fraktinga av nota fra øya og inn til land! Nota veide ca. 4,5 tonn – og måtte dras opp med traktor for å få den ut av havet.

Vi takker Michal Reinholdtsen og Bjørn Eide fra LoVeMar samt fisker Rune Solvang fra Bleik – på vegne av alle oss som vil ha et rent miljø og på vegne av Miljødirektoratet, som har gitt oss tilskudd for å dekke slike kostnader – meget godt jobba 🙂

Vi takker Bjørn Eide for begge bildene!