Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Forbud mot svarte og fargede sekker

Vi minner våre kunder om å sortere avfallet hjemme og bruke gjennomsiktige avfallssekker. Kommer man til oss med sorte sekker, må man belage seg på å sprette sekkene på gjenvinningsstasjonen og sortere avfallet hos oss.

 

Fra 1. februar i år ble det forbudt å kaste avfall i svarte og fargede sekker på alle våre gjenvinningsstasjoner.

Reno-Vest har stort fokus på helse, miljø og sikkerhet når avfallet skal tas imot og behandles på våre gjenvinningsstasjoner og sorteringsanlegg. De svarte og fargede sekkene skjuler innholdet, og vi oppdager mye feilsortering.

Forbudet ble innført fordi vi så at det kom mye farlig avfall og elektronisk avfall i disse sekkene, og dette vil vi for enhver pris unngå.

Litiumbatterier og annet selvantennelig materiale utgjør også en stor brannrisiko. Reno-Vest ønsker med dette forbudet å minske faren både for brann og for miljøet.

Om du må bruke svarte eller fargede sekker for å transportere avfallet ditt til gjenvinningsstasjonen, må du åpne sekken og tømme avfallet ditt i riktig container.

Forbudet gjelder ikke de vanlige kildesorteringsposene (grønn, blå og rød).

Vi oppfordrer folk til å slutte med svarte og fargede sekker og heller bruke gjennomsiktige.

Med gjennomsiktige/blanke sekker ser vi umiddelbart om det er riktig sortert.

NB! Forbudet gjelder både for husholdningskunder og næringskunder.

Blanke knytesekker (110 liter) kan kjøpes på gjenvinningsstasjonene.

1 rull (10 sekker) koster kr. 25.-

Trenger du andre varianter; ta kontakt med Reno-Vest Bedrift AS; 7611 2900