Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Fyringsoljetanker i hagen – en tikkende miljøbombe?

Nedgravde oljetanker for fyringsolje og parafin utgjør en fare både for helse og miljø. De utgjør også en alvorlig heftelse for din bolig. Lekkasje fra din oljetank kan medføre forurensing av både jord og grunnvann. Sjekk dette eksemplet på hvor galt det kan gå.

Alle som eier en nedgravd oljetank har ansvar for at denne er i forsvarlig stand. Eierne plikter å kontrollere tanken med jevne mellomrom, samt å utbedre eller fjerne tanken før den utgjør noen risiko for forurensning.

Myndighetene innfører et forbud mot bruk av fossil olje og parafin til oppvarming som trer i kraft så snart som i 2020. Dette gir de som benytter mineralolje til oppvarming i dag, svært kort tid på å installere en annen oppvarmingsløsning. Eksempelvis vedfyring, varmepumpe eller elektrisk varme.

Ved å bytte ut oljefyren til en miljøvennlig oppvarmingsløsning kan det søkes om tilskudd fra Enova. Tilskuddet er blant annet betinget av at du har fjernet oljetanken/kjelen, erstattet den med en fornybar varmeløsning og at arbeidet er utført av fagfolk.

Arctic Waste Mangement AS er store pådrivere for eliminering av fyringsoljetanker og innehar alle kurser og tillatelser som kreves for å gjøre jobben på en forsvarlig måte.

Ved utfasing må oljetankene tømmes, frigjøres for gass, rengjøres og saneres eller fjernes. Vi kan gjøre hele jobben for deg, eller du kan velge å gjøre noe av jobben selv.

Vi tilbyr også å tilbakeføre området til opprinnelig stand med beplantning, steinlegging og asfaltering.

Arctic Waste Management tilbyr befaring hvor vi blant annet gjennomgår beliggenhet, hindringer, tilgjengelighet samt vurdering av behov for å søke gravemelding. Vi tilbyr også kamerainspeksjon av tank og rør om ønskelig.

Kontakt Artic Waste for videre informasjon.

Kontaktinfo

E-post: post@arcticwaste.no

Telefonnummer: +47 77 60 19 00
Kundesenteret administreres av Remiks.

Besøksadresse: Ringvegen 180, 9018 Tromsø
Postadresse: Postboks 3304, 9275 Tromsø

Besøk Arctic Waste Management på facebook her