Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Kast ikke batterier i restavfallet- det kan gi brannfare

Rett før jul var det to branner på avfallsanlegg i Bergen. Det var helt vanlige AA-batterier som startet en av disse brannene. Vi i Reno-Vest gjør hva vi kan for å unngå brann. Vi minner derfor om at man ikke må kaste batterier i restavfallet. I verste tilfelle kan det oppstå brann i søppelbøtta di hjemme på kjøkkenet også.

Batterier

Batterier er alt fra ørsmå batterier i klokker og høreapparater, til vanlige engangsbatterier og store nødstrømsbatterier. Batterier er også blybatterier, som startbatterier til biler og båter. Alle batterier kan leveres gratis til butikker som selger samme type batterier, uavhengig av merke.

Slik behandler du brukte batteri

Brukte batterier skal bli behandlet som farlig avfall. De skal enten leveres på gjenvinningsstasjonen eller tilbake til der man kjøpte dem. Dersom man skal oppbevare batteriene hjemme, er det en god idé å ha dem i en boks eller glass med lokk. Kontaktpunktene burde også dekkes med en teipbit for at det skal bli enda tryggere.

Norsk Brannvernforening fortviler over feilsorterte batterier – du kan lese mer her

På sortere.no kan du lære mer om batterier, klikk her