Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Kildesortering og gjenbruk for elever på Jennestad Montessoriskole

Første skolebesøk etter koronaen:

Endelig kan skolene få besøk igjen av Reno-Vest etter over to år med korona! Denne høstens første besøk var hos 3. og 4. klasse på Jennestad Montessoriskole 28. september – der tema var kildesortering og hva som faktisk skjer med alt som blir sortert. Og hvem kan vel forklare det bedre enn nettopp Reno-Vest?

Hva gjør egentlig Reno-Vest?

Det var en engasjert gruppe elever som tok imot besøket i klasserommet, og de lurte spent på hva de skulle få lære. På spørsmålet «hva gjør Reno-Vest» svarte en elev kontant: «Reno-Vest jobber for å redde miljøet på jorda» – og bedre kan det jo ikke sies 😊

Lærerikt besøk:

Besøket ble innledet med en presentasjon av hva slags avfall som skal i de ulike posene, og elevene fikk se de nye posene med nasjonale avfallsfarger og -symboler. Korte fakta-filmer ble vist, og etter et friminutt var det gruppeoppgaver som sto for tur. Elevene fikk delt ut ulike bilder av avfall og de skulle legge hvert bilde ved riktig symbol for avfallet. Så var det tid for å studere innholdet i «Torunns hemmelige koffert» – full av resirkulerte ting – og elevene samarbeidet om å finne tingen som før var dongeribukse eller bildekk eller metallboks osv.

Her studerer lærer Hanne og noen av elevene resirkulerte ting – hva er de laget av mon tro?

Resirkulerte gaver til hver elev:

Besøket ble avsluttet med utdeling av små resirkulerte gaver som linjal, penn, kort med konvolutter og Reno-Vestnettet. Både elevene og lærerne poengterte at de hadde lært mye nytt og nyttig. Og hvem vet, kanskje noen av elevene satser på å jobbe i den spennende miljø-bransjen en gang i fremtiden?

Fakta:

  • Reno-Vest har økt satsing fremover på opplæring av skoleelever innenfor viktige tema som: Hvorfor vi kildesorterer og hvordan, – Bærekraft – og viktigheten av å ta miljøgode valg i hverdagen. Med filmer, foredrag og praktiske gruppeoppgaver lærer elevene gjennom aktiv medvirkning.
  • I overordnet del i det nye læreplanverket for grunnskolen og videregående opplæring er bærekraftig utvikling ett av tre tverrfaglige temaer som elevene skal utvikle kompetanse i. Her kan miljøbedriften Reno-Vest bidra med viktig kunnskap.
  • Reno-Vests mål er å spre kunnskap som gir gode miljøholdninger – som fører til gode miljøhandlinger. Det er viktig å bidra til tro på framtida, for det skjer mye positivt på avfallsbehandlings- og gjenvinningsfronten!
  • Norge skal være et lavutslippssamfunn innen 2050. Et bærekraftig samfunn innebærer økt utnyttelse av ressursene vi allerede har tilgjengelig. Det vil bidra til en samfunnsutvikling som imøtekommer dagens behov uten å forringe mulighetene for kommende generasjoner til å få dekket sine.