Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

KRAFTTAK MOT MARIN FORSØPLING I VESTERÅLEN videreføres både i år og i 2022!

Vi i Reno-Vest jubler over at vi har fått tilskudd til opprydding av eierløst marint avfall fra Miljødirektoratet i to nye år! Med disse midlene kan vi dekke kostnadene med alle de frivillige ryddeaksjonene som vesterålingene er så flinke til å gjennomføre. Vi setter stor pris på den tilliten som vi er vist, og ser frem til å få tonnevis av marint avfall ut av vårt vakre øyrike!

Vi fortsetter det gode samarbeidet:

Vi skal fortsette det gode og nære samarbeidet vi har om marin forsøpling med en koordinator i hver av eierkommunene våre; Andøy, Bø, Hadsel, Lødingen, Sortland og Øksnes. Vi skal gi god veiledning slik at rydderne kan ivareta både HMS og riktig håndtering av farlig avfall.

De frivillige kan heldigvis rydde som aldri før, og vi kan med tilskuddsmidlene dekke følgende kostnader tilknyttet hver ryddeaksjon:

  • Frakt av frivillige ut til ryddeområde
  • Opplasting og innhenting av det eierløse avfallet
  • Viderebehandling av avfallet

Blant de ivrigste strandrydderne i Norge:

Vi bor på øyer og har havet på alle kanter, og vi er glade i å oppholde oss i fjæra og ved strendene. Selv i fjor da vi kunne rydde kun i små grupper på grunn av koronaen, så fikk Reno-Vest inn totalt 51,6 tonn – og det er utrolig mye avfall når du tenker på at det meste er plast av ymse slag!

Vi berømmer den frivillige innsatsen:

Vi berømmer innsatsen til hver enkelt strandrydder, og håper at det er stor interesse for å være med på denne viktige miljødugnaden i år også.

Vi oppfordrer turfolk som ferdes både på land og på sjøen om å melde inn områder med marin forsøpling. Dette og hver ryddeaksjon registreres på nettportalen: ryddenorge.no.

Vi kommer med mer informasjon utover våren, når snøen gir tapt for varmere vær og det blir lettere og tryggere å ferdes i aktuelle ryddeområder.

Her kan du lese mer om tilskudd gitt av Miljødirektoratet