Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Rekordhandel på nett skaper berg av papp og plast

Både handelsstanden og post- og pakkeselskapene forventer rekordhandel på nett i forbindelse med black friday og jul. Det betyr store berg av papp og plast.

De eskene som folk får hjem til seg som følge av handel i forbindelse med black friday og handling av julegaver, kan gjenbrukes når det skal sendes julegaver.

Et godt tips er derfor å behandle eskene pent når man pakker ut slik at de ikke blir ødelagt. Mange kan ikke være sammen med familien i julen, slik de pleier, og derfor blir det nok mange som sender julegaver til slekt og venner i år, tror administrerende direktør i Avfall Norge, Cecilie Lind (bildet).

Kildesortere

– Husk å kildesortere papp og plast! Da har du gjort en god gjerning denne julen.

Ekstra viktig i år

-Vi vet at mange kan bli enda bedre til å kildesortere og denne julen blir det ekstra viktig siden vi både er mer hjemme og handler mer på nett. Esker og poser tar stor plass og hvis vi ikke er flinke til å både sortere og flatklemme dem blir blir avfallsbeholderne veldig fort fulle. Derfor håper vi at alle gjøre en ekstra innsats denne julen!

Enkelt system hos oss i Vesterålen:

-Du kan ha papp i rødposen om du har plass i avfallsbeholderen. Vi gir ut røde sekker om du trenger det og papp kan du levere gratis på gjenvinningsstasjonen.

Plastemballasje har du i blåposen om du har plass i avfallsbeholderen. Har du store mengder kommer du innom gjenvinningsstasjonen.