Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

RENO-VEST ER FØRST UT MED UNIK RENSELØSNING FOR SIGEVANN FRA MIVANOR

Vi i Reno-Vest Bremnes var den første kunden som valgte renseløsningen MivaMag for sigevann. Nå er vi også blitt den første kunden som tegner kontrakt på renseløsning for sigevann med PFAS-forurensning, MivaSorb.

 – Vi har gode renseresultater å vise til på sigevannet som går ut i Gavlfjorden.

Deponiet på Bremnes fikk sitt første renseanlegg i 2015. Siden da er det gjort forbedringer på det eksisterende anlegget i tillegg til at vi nå vil få på plass helt ny teknologi for rensing av PFAS.

– For oss i Reno-Vest ble det helt naturlig at valget falt på Mivanor AS som leverandør av renseløsning for sigevann da vi har fulgt selskapet og utviklingen av renseteknologien fra starten. En annen viktig faktor i valg av leverandør var lokal forankring og kjennskap til selskapet.

 Myndighetene setter krav til kvaliteten på sigevannet fra vår aktivitet

Gjennom et omfattende overvåkingsprogram ivaretar vi krav fra myndighetene vedrørende forurensning av sigevann, grunnvann, sedimenter og levende organismer.
  – Renseanlegget vi fikk installert i 2015 har blitt oppgradert og forbedret i 2019. Anlegget har en kapasitet på å rense 58 kubikkmeter vann per time. Daglig leder og fagsjef i Mivanor AS, Robert Tarasz, har gjort en god jobb med å tegne et nytt bygg for oss som huser renseløsning for sigevann, og vi er i gang med å utvide installasjonen med en teknologi for å rense sigevann som inneholder PFAS-forurensning, sier Jack.

Du kan lese mer om samarbeidet med Mivanor i artikkelen under:

Her kan du lese hele artikkelen fra Minavor