Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Siste reis for bilvrakene

Har du levert inn et bilvrak til oss i Reno-Vest i det siste? Her kan du lese om bilens siste reise! Nå kjøres nemlig 450 bilvrak til Sortland Havn. De skal fraktes videre med båt til Norsk Gjenvinning sitt anlegg i Fredrikstad.

På Øra i Fredrikstad legges bilvrak etter bilvrak i landets største fragmenteringsverk, en såkalt shredder. Alt metallavfall blir kontrollert og kvernet til granulat som sorteres i forskjellige metalltyper før de presses sammen til store enheter.

Deretter går veien videre til omsmelting eller raffinering hos andre produsenter, både i Norge, Europa og Asia hvor det igjen blir til nye råvarer som selges på verdensmarkedet på lik linje med andre råvarer.

Vi du lese om bilvrakmottaket vårt, hva som skjer med bilen når den miljøsaneres og klargjøres for pressing, åpningstider etc. Da finner du mer info her