Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Strandrydding nytter her i øyriket Vesterålen også

Gladnyhet: Forskning viser at strandrydding hjelper! Årelang frivillig innsats med å rydde strender i Lofoten har ført til at søppelmengden gradvis har krympet.

Dette merker vi godt også i vårt øyrike! På de siste fem årene har frivillige ryddet 216 tonn marint avfall fra strender/fjæreområder i Vesterålen og Lødingen! Dette er en formidabel innsats, og når vi vet at mesteparten er plast, så kan man tenke seg til det berget av avfall som 216 tonn ville utgjøre!

Det rapporteres også hos oss om gradvis mindre marint avfall 🙂 Men dugnadsinnsatsen er viktig likevel, etter en lang vinter og med hav som dessverre bugner av marint avfall! Så vi håper og tror at de nesten 3 000 frivillige som var med på strandrydding i fjor er klare for ny innsats i år – til glede for både mennesker, fugler, fisk og dyr!

Marint avfall i Lofoten har gradvis krympet