Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Unngå brann med korrekt håndtering av batterier du kaster

Visste du at det er fare for brann dersom du kaster batterier i restavfallet? Batterier kan faktisk starte en brann hjemme hos deg, under transport og i sorteringsanlegget hos oss. Dette må vi så klart unngå. Alle batterier skal samles inn for gjenvinning, og ingen batterier skal i restavfallet.

Alkaliske batterier omtales ofte som husholdningsbatterier, og det er disse batteriene du kan kjøpe på f. eks dagligvarebutikker og kiosker. Selv om helt vanlige ting slutter å virke, er ikke nødvendigvis batteriet helt oppbrukt.

Lær mer om håndtering av batterier i denne flotte filmen fra Batteriretur: Se filmen her

Forhandlere er forpliktet til å ta imot batterier av samme type som de selger. Du kan også levere batterier og annet miljøfarlig avfall gratis på våre gjenvinningsstasjoner. Bruk gjerne den røde boksen som du får gratis på nærmeste gjenvinningsstasjon.

Det kan være noe restenergi igjen i batteriene når de kasseres, så fest teip på polene på batteriene før du legger dem i boksen. Slik som du ser på disse bildene:

Gjenvinning av batterier

Batterier som samles inn via Batterireturs system gjenvinnes ved godkjente gjenvinningsanlegg i Europa. De ulike batterityper går til ulike gjenvinningsverk. Vi bruker de beste anleggene for gjenvinning av batterier.

Gjenvinning gir innsamling mening!

Vil du lære mer om batterier? Da kan du besøke Batteriretur her