Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Verdens toalettdag – kun bæsj, tiss og dopapir skal i do!

FN har utpekt 19. november som verdens toalettdag for å sette søkelys på behovet for tilfredsstillende toalettforhold for alle. I vår region er det behov for mer dovett.

En tredjedel av alle mennesker – 2,3 milliarder – har ikke tilgang til tilfredsstillende sanitære forhold, inkludert toaletter.

Mange steder mangler det helt grunnleggende sanitære systemer som kloakk og rennende vann til vask og matlaging. Dette har dramatiske konsekvenser for menneskers helse, verdighet og sikkerhet, i tillegg til at det hindrer sosial og økonomisk utvikling.

Hva er viktig hos oss i Vesterålen?

I Norge er heldigvis situasjonen mye bedre, og de aller fleste innbyggerne i landet har tilgang til gode toaletter både hjemme, på jobb og på skolen. Likevel har vi en toalettutfordring her i Norge også, nemlig at mye søppel kastes i toalettet.

Søppel i toalettet kan gi tette ledninger og oversvømmelser både hjemme hos deg selv og andre steder i avløpssystemet. Det kan føre til at det som blir kastet i toalettet havner i sjøen og på strender i lokalområdet, noe vi ser flere steder!

Så hva er den enkle løsningen?

Jo – ha en søppelbøtte på badet med en restavfallspose i – og kast avfallet der! Ingenting annet enn bæsj, tiss og dopapir skal i do!