Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Vinn middag og overnatting på Kvitnes Gård

I sommer kan strandryddinga lønne seg for deg – og miljøet.

I fjor rydda vesterålinger mer enn 80 tonn plast og annet avfall fra strender og fjærer. Reine strender er imidlertid ferskvare. Både strømmer i havet og mennesker på land sørger for stadig påfyll av avfall. Nå går Kvitnes Gård og Reno-Vest sammen om å motivere til strandrydding også i år. Innsatsen du gjør for en rein kyst i Vesterålen, kan gi deg en smak av Vesterålen på Kvitnes gård – og ei god natts søvn etterpå.

– Vi på Kvitnes og strandrydderene deler instinktet om å ta vare på naturen for å kunne høste av den. På denne måten sier vi takk for innsatsen, og vi skal vise verdien av den reine naturen i Vesterålen, sier kjøkkensjef Halvar Ellingsen på Kvitnes Gård.

Vil oppmuntre mange

Ellingsen spanderer nemlig middag og overnatting for på én av sommerens strandryddere, som også får ta med seg en gjest. Den heldige blir trukket ut blant alle som registrerer en ryddeaksjon på den nasjonale portalen eller appen for strandrydding og melder dette til Reno-Vest, som organiserer den frivillige strandryddinga i Vesterålen.

– Vesterålen blir reint på dugnad, og vi vet at folk rydder strender i Vesterålen i storm og stilla. På denne måten oppmuntrer vi mange til å komme seg ut, og så er det noen få som kan få den premien alle egentlig hadde fortjent. Det sier administrerende direktør Elise Gustavsen i Reno-Vest, som i disse dager forbereder seg til å ta imot avfallet fra alle som rydder strender i sommer.

Inspirerende fotokonkurranse

Middagsgjestene blir trukket først i høst, men Ellingsen og Gustavsen håper vesterålingene vil lokke hverandre på mange turer med blanke sekker i sommer. For å bidra til akkurat det, setter de også i gang en fotokonkurranse på Instagram. I denne konkurransen får fotografen bak det beste bildet hver måned en lunsj for to på Lille Kvitnes Kafé på Sortland.

Slik kan du vinne middag og overnatting for to på Kvitnes Gård:

  • Rydd ei strand i Vesterålen, alene eller sammen med andre.
  • Registrer ryddeaksjonen på den nasjonale portalen eller appen for strandrydding. Her leser du hvordan du gjør det, og du får andre tips til strandryddinga.
  • Når du registrerer ryddeaksjonen, får du en kode. Send denne koden til Reno-Vest, husk å ta med navnet, epost-adressen og telefonnummeret ditt.
  • Så snart du har registrert i portalen eller i appen hvor mye dere samlet inn, er du med i konkurransen.
  • Du kan være med i konkurransen med flere ryddeaksjoner, men de må være på ulike dager og ulike steder i Vesterålen.
  • Reno-Vest trekker en vinner 1. oktober, og du må bruke premien før 1. mai 2023.

Slik kan du vinne lunsj for to på Lille Kvitnes Kafé:

  • Rydd ei strand i Vesterålen, alene eller sammen med andre. Her leser du hvordan du registrerer en ryddeaksjon og hvor du skal bli kvitt avfallet etterpå.
  • Del et bilde fra strandryddinga på Instagram og merk bildene med #strandrydding og #renovest.
  • Bildet du deler, er med i konkurransen den samme måneden. Reno-Vest velger en vinner i juni, juli, august og september. Kriteriet for vinnerbildene er at de skal vise glad strandrydding og inspirere andre til en innsats for et reint Vesterålen.
  • Det er alltid fint å spørre de som er med på bildet om det er greit at du deler det i sosiale medier. Nå er det særlig viktig, fordi Reno-Vest vil dele vinnerbildene på Facebook. Når du deler et bilde til konkurransen, har du også godtatt dette.