Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Vrakpant på fritidsbåter levert til Reno-Vest

Fra 1. oktober 2017 ble det gratis å levere inn fritidsbåter på inntil 15 fot på alle Reno-Vests gjenvinningsstasjoner. Båteier kan få utbetalt vrakpant på kr. 1 000,- per båt.

Med fritidsbåt menes fartøy til sports- og fritidsbruk (uten innenbordsmotor) med skroglengde inntil 15 fot. Kajakker, joller, kanoer, ribber og alle andre båter kan leveres inn gratis.

På vårt regionmottak i Vesterålsveien 272 (Ramnflauget)  i Sortland tar vi også imot båter opp til 15 meter –  49,21 fot. Det utbetales kr. 1 000,- også for disse båtene.

For å få utbetalt vrakpant må den som leverer båten ha med seg et skjema der vi skriver under på at båten er levert inn. Dette skjemaet må så båteier sende sammen med søknad til Miljødirektoratet.

Slik gjør du om du skal kvitte deg med båten din:

  1. Skriv ut skjema fra Miljødirektoratets nettsider. Den som eier eller den som leverer inn en fritidsbåt, må ta med utfylt skjema til avfallsmottaket for signering/ bekreftelse på at båten er levert. Alle felter i skjemaet må fylles ut.

 

  1. Eier eller den som har levert båten, må sende inn søknad om refusjon via Miljødirektoratets elektroniske søknadssenter. Skjemaet med bekreftelse på at båten er levert til et godkjent avfallsmottak, må legges ved refusjonssøknaden.

 

  1. Søknader uten skjema med bekreftelse på at fritidsbåt er levert, vil ikke bli behandlet.

 

  1. Det må søkes om refusjon i perioden, 1. januar til 1. desember, samme år som båten er kassert.

Mer informasjon om ordningen samt skjema som skal tas med finner du på Miljødirektoratets sider: https://www.miljodirektoratet.no/verktoy/vrakpant-pa-bat/

Skjema bekreftelse levert fritidsbåt til lovlig mottak