Gå til hovedinnhold Gå til søk

Svein Olav (53) er ny sjef i Reno-Vest bedrift AS

Sortlendingen Svein Olav Antonsen har målsettingen klar i sin nye jobb. ­– Vi skal bli synligere, tydeligere og et enda mer åpenbart valg når næringslivet trenger hjelp for å nå sine klimamål, sier han.

Svein Olav Antonsen, ny daglig leder i Reno-Vest bedrift AS, foran en Reno-Vest-konteiner .

NY I LEDELSEN: Svein Olav Antonsen (53) er ny daglig leder i Reno-Vest bedrift AS.

1. februar 2023 startet Antonsen som daglig leder i Reno-Vest bedrift AS.

– Jeg har trivdes godt fra første stund. Det er mange bra folk i Reno-Vest, fra toppledelsen og nedover. Det er rett og slett god energi i organisasjonen, og det er artig å være en del av den. I tillegg er det spennende tider for bransjen vår, og jeg liker godt å kunne være med og bidra for klima- og miljøsaken, sier han.

– Givende å hjelpe folk til å få ut potensialet sitt

Antonsen har lang og ikke minst bred erfaring med seg i yrkessekken. Han startet innenfor transport og logistikk før han i voksen alder valgte å utdanne seg til barnehagelærer. Etter rundt femten år som pedagogisk leder, startet han i 2017 ved Sortland arbeidssenter, der han har vært både jobbveileder og leder.

– Det mest verdifulle jeg tar med meg inn i den nye jobben, er nok det at jeg har jobbet med folk i mange år. For meg som leder, er det veldig viktig å få ut potensialet hos de ansatte. Det er givende å være med på å få ut det beste i folk, sier 53-åringen.

Skal gjøre bedrifter til klimahelter

Reno-Vest IKS er et interkommunalt selskap der Reno-Vest bedrift AS er et av tre datterselskaper. Felles for hele organisasjonen er en ny strategi vedtatt i fjor som staker ut kursen fram mot 2030.

– For Reno-Vest bedrifts del innebærer dette blant annet at vi skal være enda tydeligere til stede som næringslivets miljørådgiver og totalleverandør av avfallstjenester. Vi er i en særegen posisjon til å hjelpe bedrifter i Vesterålen til å bli gode på miljø, og vi skal jobbe for å være ute i markedet og bidra til at næringslivet i lokalsamfunnet vårt kan oppnå klima- og miljømålene de har satt seg, sier Antonsen.

Særskilte satsingsområder for selskapet hans er fiskeri- og havbruksnæringa, samt byggebransjen.

– Derfor skal Reno-Vest blant annet ha stand under Skrei-konferansen på Myre på torsdag, som er en viktig arena nettopp for å være synlige i markedet og vise fram noe av det vi har å tilby, sier han.

– Svært fornøyd med ansettelsen

Administrerende direktør i Reno-Vest IKS, Elise Gustavsen, er glad for å ha Antonsen på plass.

– Svein Olav har mye nytt å tilføre med sin erfaring, personlighet og tilnærming til lederrollen. Jeg er svært fornøyd med å få tilsatt en så kompetent person i en tid hvor vi er mange som konkurrerer om arbeidstakerne. Svein Olav er en omgjengelig og trivelig kar, og han har glidd rett inn i konsernets ledergruppe og daglig drift i næringsselskapet han er satt til å lede, sier Gustavsen.

Antonsen overtar rollen som daglig leder i Reno-Vest bedrift AS etter Jan Gunnar Karlsen. Sistnevnte går over i en annen stilling i Reno-Vest.

– Jeg er veldig glad for at vi kan beholde Jan Gunnar og hans kompetanse i organisasjonen vår, sier den administrerende direktøren.