Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Blå pose redder min verden

Blå pose redder min verden

Hvorfor? Jo, den blir til nye plastprodukter!

Når du sorterer ren og tørr plastemballasje i blå pose blir den samlet opp hos Reno-Vest og sendt til store sorteringsanlegg i Europa.

Skitten plast blir avvist på sorteringsanleggene. Derfor er det så viktig at bare ren og tørr plast skal i blåposen! Ren plast blir sortert i forskjellige plasttyper og kvernet til granulat. Dette granulatet brukes som råvare i nye plastprodukter. På denne måten sparer vi miljøet for hele 2,7 kg CO2 for hvert kg resirkulert plast.

Hva kan jeg egentlig kaste i den blå posen?

Returordningen gjelder for plastemballasje, det vil si plast som har vært rundt et produkt. Smørboksen, sjampoflasken, den tomme ostepakken og plasten rundt grønnsakene dine er perfekte om de er tom for produktrester. Flere eksempler finner du her og på sortere.no. Tannbørster, sandaler i plast, og leker i plast er ikke emballasje og skal i restavfall. Er du fortsatt i tvil? Kast i restavfall.

Fortsatt nysgjerrig på plast? Se film om hvordan plastemballasje gjenvinnes her
eller les faktaark fra Grønt Punkt her