Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Hytte- og fritidsrenovasjon

I påvente av at eierkommunene er klare til å innføre lovpålagt renovasjon for fritidsboliger, tilbyr vi tre alternativer for deg som ønsker renovasjon:

  1. Du kan bestille en 140 liters avfallsbeholder for kildesortert avfall på fritidsboligen. For tømming settes beholderen frem til vei der renovasjonsbilen kjører. Prisen er kr. 1 592,- per år. Poser til kildesorteringen er inkludert i prisen og du finner ruller med grønn, rød og blå pose i dagligvarebutikkene i Vesterålen og Lødingen.
  2. Du kan bestille en pakke på 10 stykk blå 80 liters hyttesekker for restavfall, til en pris av kr. 800,- Den fulle sekken snøres godt sammen og settes til vei der renovasjonsbilen kjører.
  3. De samme blå sekkene som i punkt 2 kan du kjøpe enkeltvis på gjenvinningsstasjonen, til en pris av kr. 106,- per sekk.

Ta kontakt med vårt kundesenter på telefon 76 11 29 00 for hjelp til å finne den løsningen som passer best for deg.

Ta vare på naturen:

Det er viktig at avfall fra fritidsboliger ikke havner i naturen, verken som villfylling eller at avfallet brennes på bål! Vi har alle et stort ansvar for å verne naturen i vårt vakre øyrike.

Innføring av lovpålagt renovasjon for fritidsboliger i Vesterålen og Lødingen er utsatt og her er begrunnelsen:

Reno-Vest har med utgangspunkt i Forurensingsloven og Renovasjonsforskriften gjort eierkommunene oppmerksom på at de plikter å ha ei renovasjonsordning for hytter og fritidsboliger. Det er kommunenes ansvar å endelig vedta ordningen.

Styret i Reno-Vest gjorde sitt iverksettelsesvedtak i 2019 basert på dialog med kommunene og i henhold til strategiplanen.  Representantskapet, bestående av ordførerne bekreftet deretter innføringen i et enstemmig vedtak. Administrasjon i selskapet gjorde på denne bakgrunn de nødvendige tiltak for innføring av hytterenovasjon.

Renovasjonsforskriften som alle eierkommunene har vedtatt, gir kommunen mulighet til å frita områder fra gebyrplikt når området er utenfor tettbygd strøk, og renovasjonen ikke er mulig.  Et slikt vedtak må den enkelte kommunen selv vedta i henhold til lovens bestemmelser, Reno-Vest kan ikke frita noen.

Kontainere er kjøpt inn og plassert i kommunene og faktura på gebyr for tidsrommet 1.mars til 30.juni er distribuert.

Det viser seg nå at kommunene ikke er klare til å innføre hytterenovasjonen, og Reno-Vest utsetter derfor den praktiske delen av innføringen til kommunene er klare.

Reno-Vest har forståelse for at korona-smitten har gjort at kommunene har et annet fokus for tiden og vil sende ut kreditnota til alle som har mottatt faktura på gebyr. De som har betalt vil få beløpet refundert.

Innføring av den praktiske del av renovasjon for fritidsboliger vil ikke bli gjennomført før kommunene er klare for dette.

Kontainerne som er satt ut vil bli hentet inn til anlegget igjen med det aller første.