Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Hvorfor sortere?

Når du kildesorterer, spiller du på lag med naturen. Mye av det som kastes, kan på en eller annen måte brukes på nytt hvis det havner på rett sted. Miljøet blir vinneren ved at vi bruker mindre råvarer og energi, og slipper ut mindre klimagasser og miljøgifter. Du gjør derfor en viktig jobb om du sorterer riktig.

Alle har ansvar for eget avfall

Alle kommunene i Vesterålen har vedtatt Forskrift for husholdningsavfall og slam. Forskriften er fastsatt av kommunestyrene, og er hjemlet i ”Forurensningsloven”. Forskriften har som formål å sikre miljømessig, økonomisk og helsemessig forsvarlig innsamling, transport og behandling av husholdningsavfall og slam i kommunene.

I alle Reno-Vest sine eierkommuner er det lovpålagt innsamling av husholdningsavfall.

Alle abonnenter som omfattes av lovpålagt avfallsordning, er pliktig til å kildesortere avfallet. Se Hvordan sortere for informasjon om hva som skal sorteres og hvordan det gjøres.

Merk: Kunden må sette beholderen nærmest mulig vei seinest kl. 06.00 tømmedagen for å være sikker på innsamling.

Her finner du kommunenes renovasjonsforskrifter og viktige punkter i forbindelse med disse.

Her kan du se hva som skjer med det sorterte avfallet