Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

MiljøID og Reno-Vest-kortet

Med appen miljøID eller Reno-Vest-kortet kan du hvert år levere inntil seks kubikk sortert avfall som du ellers måtte betalt for.

Alle som eier en bolig i Vesterålen, kan levere inntil seks kubikk sortert avfall som du ellers ville måtte betalt for. Prislista vår viser hvilket avfall det gjelder. For å levere dette avfallet gratis registrerer du deg på appen miljøID før du kommer til gjenvinningsstasjonen. På appen har eiendommen din en egen QR-kode, og den skanner vi når du kommer.

Appen miljøID gir deg de samme mulighetene som Reno-Vest-kortet ga tidligere, og noen i tillegg: Du slipper å lete etter kortet, du kan dele tilgangen slik at andre kan levere avfall fra eiendommen din, og du vet alltid hvor mye du har igjen på kvoten.

Du kan beholde og bruke kortet hvis du vil, også i kombinasjon med appen. Enten du bruker kort eller app i luka, må du sortere avfallet før du kommer til gjenvinningsstasjonen. Hvis du bruker sekker, ber vi om at de er gjennomsiktige, slik at alt kommer på riktig sted og kan gjenvinnes. Nye boligeiere i Vesterålen kan ringe oss hvis de ønsker et kort i stedet for appen.

Last ned miljøID for Andriod-telefoner eller for iPhone. Du bruker BankID for å logge deg på første gang, slik at vi kan knytte kvoten til eiendommen din.

Svar på spørsmål du kanskje har

Når får jeg ny kvote på eiendommen min?
Du får nykvote på seks kubikk den 1. februar hvert år. Samtidig slettes det du har igjen fra året før.

Hva når jeg flytter?
Kvoten er knyttet til eiendommen din, så den følger deg ikke. Hvis du kjøper en ny eiendom i Vesterålen, overtar du kvoten på den. I miljøID oppdaterer dette seg automatisk når du logger inn på nytt. Hvis du bruker Reno-Vest-kortet, skal du ikke ta med deg kortet, men gi det til den nye eieren av eiendommen.

Hva gjør jeg når jeg har mistet Reno-Vest-kortet mitt?
Da er det enkleste og billigste å ta i bruk appen miljøID. Hvis du vil ha et nytt kort, koster det 200 kroner.