Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Søk om midlertidig fritak fra renovasjon (bolig)

  Søk om midlertidig fritak fra renovasjonsgebyr

  For privatboliger gjelder følgende: Det kan søkes om fritak for en eller flere boenheter i boliger som har leilighet for utleie, men vil gå over til å benytte hele huset til eget bruk (bruksendring gitt av kommunen). Dersom boligen ikke skal være i bruk i en sammenhengende periode på minimum seks måneder som følge av for eksempel rehabilitering, beboer flyttet på sykehjem, aldershjem eller omsorgsbolig, kan det søkes om fritak.
  Som hovedregel gjelder reduksjon av, eller fritak fra, renovasjonsgebyret med en maksimal tidsavgrensning på 36 måneder. Søker må, før fritaksperioden går ut, gi skriftlig melding til Reno-Vest dersom situasjonen er uendret.
  Blir ikke slik melding gitt, blir gebyret justert tilbake.

  Følgende fritaksregelverk gjelder:
  • En eiendom/boenhet kan søke om fritak for de måneder i året den står ubebodd(minimum 6 måneder). Skriftlig søknad om fritak skal sendes Reno-Vest i forkant av ønsket fritaksperiode. Dette vil ikke gjelde enebolig/våningshus som benyttes som fritidsbolig.
  • Fritak opphører så snart boligen tas i bruk eller blir solgt.
  • Utover dette skal alle eiendommer/boenheter betale renovasjonsavgift.

  Forklaring/veiledning til skjema - skjema kan også sendes pr post til: Reno-Vest Produksjon AS, Postboks 559, 8401 Sortland
  Last ned skjema her

  Ved å bruke dette skjema godtar du våre personvernvilkår.