Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Strandrydding

KRAFTTAK MOT MARIN FORSØPLING I VESTERÅLEN videreføres både i år og i 2022!

Vi i Reno-Vest jubler over at vi har fått tilskudd til opprydding av eierløst marint avfall fra Miljødirektoratet i to nye år! Med disse midlene kan vi dekke kostnadene med alle de frivillige ryddeaksjonene som vesterålingene er så flinke til å gjennomføre. Vi setter stor pris på den tilliten som vi er vist fra Miljødirektoratet, og ser frem til å få tonnevis av marint avfall ut av vårt vakre øyrike i samarbeid med de frivillige!

Vi fortsetter det gode samarbeidet:

Vi skal fortsette det gode og nære samarbeidet vi har om marin forsøpling med en koordinator i hver av eierkommunene våre; Andøy, Bø, Hadsel, Lødingen, Sortland og Øksnes. Vi skal gi god veiledning slik at rydderne kan ivareta både HMS og riktig håndtering av farlig avfall.

De frivillige kan heldigvis rydde som aldri før, og vi kan med tilskuddsmidlene dekke følgende kostnader tilknyttet hver ryddeaksjon:

  • Frakt av frivillige ut til ryddeområde
  • Opplasting og innhenting av det eierløse avfallet
  • Viderebehandling av avfallet

Det blir mange muligheter til å rydde i naturen utover våren, sommeren og høsten

Vi berømmer innsatsen til hver enkelt strandrydder, og håper at det er stor interesse for å være med på denne viktige miljødugnaden i år også.

Vi kommer med mer informasjon utover våren, når snøen gir tapt for varmere vær og det blir lettere og tryggere å ferdes i aktuelle ryddeområder.

Blant de flinkeste strandrydderne i Norge:

Vi bor på øyer og har havet på alle kanter, og vi er glade i å oppholde oss i fjæra og ved strendene. Selv i fjor da vi kunne rydde kun i små grupper på grunn av koronaen, så fikk Reno-Vest inn totalt 51,6 tonn – og det er utrolig mye avfall når du tenker på at det meste er plast av ymse slag!

Vi oppfordrer turfolk som ferdes både på land og på sjøen om å melde inn områder med marin forsøpling. Dette registreres på nettportalen: ryddenorge.no.

Alt søppel som kommer ut av naturen er gull verdt!

Så er det viktig å følge nasjonale smittevernregler. Derfor ber vi deg om følgende:

  • Hold minst to meters avstand
  • Bruk hansker

Det er viktig å huske på:

  • Registrer aksjon på ryddenorge.no. Dette er den nye ryddeportalen. Har du en konto på den gamle ryddeportalen til Hold Norge Rent, kan du overføre den til ryddenorge.no. Du må ha aksjonskoden fra portalen for å få levert avfallet gratis på gjenvinningsstasjonen. Koordinator kan hjelpe deg med dette om ønskelig.
  • Husk: farlig avfall må leveres for seg. Det må ikke i dunken hjemme, i container eller på annen måte blandes med øvrig herreløst marint avfall. Dette gjelder bl.a. beholdere med olje/ukjent væske, malingsspann, batteri, trykkbeholdere og sprøytespisser.
  • Les vår sikkerhetsveileder

Linker

Sikkerhetsveileder

https://holdnorgerent.no/aktuelt/hvordan-bli-med-pa-ryddeaksjon-med-hold-norge-rent

Den nye ryddeportalen

Min bit av Norge
Min bit av Norge er en nasjonal ordning der alle kan velge seg ut et område i sitt nærmiljø og ta vare på dette blant annet gjennom å rydde jevnlig og forebygge slitasje og forsøpling.

Kontaktpersoner i eierkommunene i 2021:

Andøy: Kristin Krey
kristin.krey@andoy.kommune.no

917 94 383

Bø: Astrid Ramberg
astrid.ramberg@boe.kommune.no
76 11 43 19

Hadsel: Stokmarknes Vel ved Kate Adolfsen-Trabelsi
kateadolfsen@yahoo.no
91 64 57 65

Lødingen: Håkon Pettersen
hakon.pettersen@lodingen.kommune.no
98 85 82 96

Sortland: Raina Kristensen
raina.kristensen@sortland.kommune.no
76 10 91 11

Øksnes: Alvilde Otterstad Krohn-Nydal
alvilde.krohn-nydal@oksnes.kommune.no
76 18 50 60

Vi takker Miljødirektoratet for tildeling av midler som gjør at vi får dekket kostnadene med strandrydding i Vesterålen.