Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Strandrydding

Vi søker medio januar om midler fra Miljødirektoratet til å dekke kostnader med strandrydding i Vesterålen for 2021.

Vi var så heldige at vi i 2020 også fikk midler fra Miljødirektoratet til å dekke kostnadene forbundet med strandrydding. Selv om det ble et helt spesielt år, utmerket vi i Vesterålen oss igjen som blant landets mest ivrige strandryddere.

Mange har stått på og rydda strender i sitt nærområde og registrert forsøplede områder i den nye portalen til Hold Norge Rent: ryddenorge.no.

Alt søppel som kommer ut av naturen er gull verdt! Du får derfor fortsatt levere gratis på gjenvinningsstasjonen, dersom du registrerer på ryddenorge.no og oppgir ryddekode.

Så er det viktig å følge nasjonale smittevernregler. Derfor ber vi deg om følgende:

  • Hold minst 1 meter avstand
  • Bruk hansker

Det er viktig å huske på:

  • Registrer aksjon på ryddenorge.no. Dette er den nye ryddeportalen. Har du en konto på den gamle ryddeportalen til Hold Norge Rent, kan du overføre den til ryddenorge.no. Du må ha aksjonskoden fra portalen for å få levert avfallet gratis på gjenvinningsstasjonen. Koordinator kan hjelpe deg med dette om ønskelig.
  • Husk: farlig avfall må leveres for seg. Det må ikke i dunken hjemme, i container eller på annen måte blandes med øvrig herreløst marint avfall. Dette gjelder bl.a. beholdere med olje/ukjent væske, malingsspann, batteri, trykkbeholdere og sprøytespisser.
  • Les vår sikkerhetsveileder

Linker

Sikkerhetsveileder

Den nye ryddeportalen

Strandryddeskjema

Min bit av Norge
Min bit av Norge er en nasjonal ordning der alle kan velge seg ut et område i sitt nærmiljø og ta vare på dette blant annet gjennom å rydde jevnlig og forebygge slitasje og forsøpling.

Kontaktpersoner i eierkommunene:

Andøy: Kristin Krey
kristin.krey@andoy.kommune.no
91 79 43 83

Bø: Martin Nielsen
martin.nielsen@boe.kommune.no
76 11 43 02

Hadsel: Stokmarknes Vel ved Kate Adolfsen-Trabelsi
kateadolfsen@yahoo.no
91 64 57 65

Lødingen: Håkon Pettersen
hakon.pettersen@lodingen.kommune.no
98 85 82 96

Sortland: Raina Kristensen
raina.kristensen@sortland.kommune.no
76 10 91 11

Øksnes: Alvilde Otterstad Krohn-Nydal
alvilde.krohn-nydal@oksnes.kommune.no
76 18 50 60

Vi takker Miljødirektoratet for tildeling av midler som gjør at vi får dekket kostnadene med strandrydding i Vesterålen.