Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Bruk søndagsturen til strandrydding

Hvert år gjør vi som bor her og de som besøker oss, en stor innsats for å holde strendene i Vesterålen rene. Vi viser deg seks steg til god strandrydding på søndagsturen.

1. Planlegg hvor turen skal gå og hvor du og turfølget ditt vil rydde. Trenger du tips, finner du områder med mye forsøpling på den nasjonale ryddeportalen. I tillegg kan koordinatoren for strandrydding i kommunen din fortelle hvor du kan gjøre en innsats.

2. Registrer ryddeaksjonen på den nasjonale ryddeportalen eller Rydde-appen. Da får ryddeaksjonen en kode som du trenger senere. Avfallet dere samler inn, blir også med på lista over alt som er samlet inn i Vesterålen.

3. Hos koordinatoren for strandrydding eller på gjenvinningsstasjonen i kommunen din får du blanke sekker, som avfallet fra strandryddinga skal samles i. Du leverer selvsagt avfallet fra strandryddinga helt gratis på nærmeste gjenvinningsstasjon.

4. Ta med koden til gjenvinningsstasjonen, slik at vi kan registrere hvor mange kilo avfall dere samlet inn. Koordinatoren for strandrydding i kommunen din kan også fortelle om det heller finnes en konteiner i nærheten av området dere rydder i.

5. Rydd, nyt naturen – og tenk på at dere bidrar til det viktige bærekraftsmålet om å ta vare på livet i havet. Kanskje finner dere miljøfarlig avfall som bilbatteri, gassflasker og kanner med olje – eller noe ukjent i. Det skal dere ikke blande med avfallet dere tar med dere. Ta kontakt med oss, så henter vi slikt avfall.

6. Når ryddeaksjonen er over, går du igjen inn på den nasjonale ryddeportalen og forteller hvor mange som var med på strandryddinga og hvor mye dere samlet. Last gjerne opp bilder også.

På to måter kan du gjøre en innsats selv om du ikke rydder på søndagsturen

Ta kontakt med oss hvis du finner fiskegarn, deler fra en båt eller andre større ting på stranda eller i fjæra. Da henter vi det!

Hvis du går tur i et område med mye avfall, kan du registrere det på den nasjonale ryddeportalen sånn at andre kan gjøre en dugnad i området senere.