Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Tjen penger til klasseturen på strandrydding

Strandrydding i Vesterålen kan gi klasser i ungdomsskolen tilskudd til klasseturen eller et annet sosialt tiltak. Vi dekker også kostnadene for lag og foreninger som følger disse seks enkle trinnene til rene strender.   

1. Planlegg hvor dere skal rydde. Hvis dere trenger tips, finner dere forsøpla områder på den nasjonale ryddeportalen. I tillegg kan koordinatoren for strandrydding i kommunen fortelle hvor dere kan gjøre en innsats. Vi dekker transporten av rydderne, men gjør en avtale med oss på forhånd om det.  

2. Registrer strandryddinga på den nasjonale ryddeportalen eller Rydde-appen. Da får ryddeaksjonen en kode som dere trenger senere. Avfallet dere samler inn, blir også med på lista over alt som er samlet inn i Vesterålen.

3. Hos koordinatoren for strandrydding eller på gjenvinningsstasjonen i kommunen får du blanke sekker, som avfallet fra strandryddinga skal samles i.

4. Så snart dere vet når og hvor sekkene blir fylt, avtaler dere med ryddekoordinatoren i kommunen hvordan vi får avfallet ut av naturen. Reno-Vest dekker transporten hvis avtalen blir at dere selv kjører avfallet til nærmeste gjenvinningsstasjon etter ryddeaksjonen. Her leverer dere selvsagt avfallet gratis! Ta med koden til gjenvinningsstasjonen, slik at vi kan registrere hvor mange kilo avfall dere samlet inn.

5. Rydd, nyt naturen – og tenk på at dere bidrar til det viktige bærekraftsmålet om å ta vare på livet i havet.

6. Når ryddeaksjonen er over, går dere igjen inn på den nasjonale ryddeportalen og forteller hvor mange som var med på strandryddinga og hvor mye dere samlet. Last gjerne opp bilder også.

Kanskje finner dere miljøfarlig avfall som bilbatteri, gassflasker og kanner med olje – eller noe ukjent i. Det skal dere ikke blande med avfallet dere tar med dere. Dere kan også finne fiskegarn, deler fra en båt eller andre større ting på stranda eller i fjæra. Ta kontakt med oss, så henter vi både de store tingene og det miljøfarlige avfallet.

Hvor mye støtte får klassen?
Klasser med 10 elever eller færre:  
Klasser med 11 til 20 elever:
Klasser med flere enn 20 elever:


4.000 kroner
5.500 kroner
7.000 kroner

Ta kontakt med oss for å få utbetalt støtten til skoleklasser etter strandryddinga. Støtten og midlene som dekker kostnader til transport, kommer fra Miljødirektoratet.