Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Vrakpant på fritidsbåter

Du får utbetalt 1000 kroner i tilskudd når du leverer fritidsbåten til oss som båtvrak, gjennom Miljødirektoratets ordning for vrakpant. 

Hvilke båter kan få vrakpant?

  • Med fritidsbåt menes fartøy til sports- og fritidsbruk (uten innenbordsmotor) med skroglengde inntil 15 fot. Kajakker, joller, kanoer, gummibåt med skrog inngår i ordningen. Fritidsbåt mindre enn 15 for kan leveres på alle våre gjenvinningsstasjoner.
  • Det MÅ være synlig at det er en båt.
  • På vårt regionmottak i Vesterålsveien 272 (Ramnflauget)  i Sortland tar vi også imot båter opp til 15 meter –  49,21 fot.
  • Dersom båten er over 3000 kilo så må du betale kr. 4,80 pr. kilo (usortertpris) –  for vekt over 3000 kilo. Det utbetales  vrakpant kr. 1 000,- også for disse båtene. 

Slik gjør du om du skal kvitte deg med båten din:

  1. Skriv ut skjema fra Miljødirektoratets nettsider. Den som eier eller den som leverer inn en fritidsbåt, må ta med utfylt skjema til gjenvinningsstasjonen for signering/ bekreftelse på at båten er levert. Alle felter i skjemaet må fylles ut.
  2. Eier eller den som har levert båten, må sende inn søknad om refusjon via Miljødirektoratets elektroniske søknadssenter. Skjemaet med bekreftelse på at båten er levert til et godkjent avfallsmottak, må legges ved refusjonssøknaden.
  3. Søknader uten skjema med bekreftelse på at fritidsbåt er levert, vil ikke bli behandlet.
  4. Det må søkes om refusjon i perioden 1. januar til 1. desember, samme år som båten er kassert.

Mer informasjon om ordningen samt skjema som skal tas med finner du på Miljødirektoratets sider:

https://www.miljodirektoratet.no/verktoy/vrakpant-pa-bat/

Skjema bekreftelse levert fritidsbåt til lovlig mottak