Gå til hovedinnhold Gå til søk

Lei en container

Dunken din har neppe nok plass når du skal tømme huset eller pusse opp. Da kan du leie en container, som vi setter ut og henter inn igjen.

Før du bestemmer deg for å leie en container, kan det være lurt å tenke over om du skal bruke muligheten til å levere det aller meste gratis på gjenvinningsstasjonen.

Her leser du hva kan levere gratis og hva du kan levere gratis på kvoten som er knyttet til eiendommen din gjennom appen miljøID eller Reno-Vest-kortet.

Hvis du likevel ønsker å leie en container, lurer du kanskje på hvor stor container du trenger og hvor mye den koster.

Hvor stor container trenger jeg?

Det er ikke så mye å spare på å velge en så liten container som mulig. I stedet kan det hende vi da må hente og tømme den to ganger, og det blir dyrere enn å hente en litt større container bare én gang. Så hvis du er i tvil om hvor stor container du trenger, kan det lønne seg å velge den største av de to du vurderer.

Hvor mye koster det?

Prisen du betaler for å leie og fylle en container, som vi henter og tømmer for deg, er satt sammen av:

  1. Leie av containeren. Vi avtaler om du skal leie containeren per dag eller per uke. Hvis du blir ferdig raskere enn du tror, kan vi som regel hente containeren før datoen du først bestilte henting, slik at du sparer litt på leia.
  2. Transport av containeren til deg og fra deg til oss.
  3. Innholdet i containeren: Hvis du leverer alt du kan levere gratis på gjenvinningsstasjonen, er ofte resten det vi kaller brennbart restavfall. Hvis du ikke har tid eller mulighet til å levere avfallet sortert på gjenvinningsstasjonen, fyller du ofte containeren med det vi kaller usortert avfall. Vær oppmerksom på det at dette er dyrere enn for eksempel brennbart restavfall eller trevirke.
  4. Mengden i containeren: Denne delen av prisen blir klar først etter at vi har hentet, veid og tømt containeren hos deg.

Når du fyller ut skjemaet Spør om container, kommer vi tilbake til deg med et tilbud som oppgir prisen på de tre første punktene over, altså leie, transport og innhold per tonn. Sluttsummen på fakturaen har selvfølgelig også med det siste punktet, altså mengden.

Viktig å huske

Containeren kommer med en stor og tung lastebil. For at vi så langt som råd er skal unngå å skade støttemur, ripe belegningsstein eller kjøre på plen, trenger bilen lang nok og farbar vei til eiendommen. Dette vurderer vi når vi svarer på skjemaet du sender inn.

Hvis du bestiller en container som er 10 kubikkmeter eller større, må den ha fast dekke under seg. Den kan altså ikke stå på plenen utenfor huset. For å ta vare på eiendommen din når vi henter containeren, ber vi også om at du ikke fyller den over kanten.