Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Eilif og Bent tar imot biler og campingvogner som skal vrakes

Populært med nyåpnet biloppsamlingsplass


BILOPPSAMLING

Vi er godt i gang med å ta imot bilvrak i Ramnflauget på Sortland. Åpningstiden på biloppsamlingsplassen er mandag, tirsdag, onsdag og fredag fra kl. 08.00 -15.30. Torsdager har vi åpent fra kl. 08.00 – 19.00.

Reno-Vest har et nytt og moderne anlegg for mottak av bilvrak, mopeder, motorsykler, snøscootere, bobiler og campingvogner det er betalt veiavgift for.

For andre kjøretøy, eller utenlandske kjøretøy som ønskes vrakes, ta kontakt med vårt kundesenter på
tlf. 76 11 29 00.

Nytt i 2018 er at det betales vrakpant for bobiler, campingvogner, combicamp, motorsykler og mopeder.

Vi tar av alle hjul og reservehjul, tapper ut spylervæske, væske fra aircondition, bremsevæske og kjølevæske. Vi tar også hånd om bilbatteriet, katalysatoren, olje, oljefilter og bensin/diesel før bilen blir presset sammen og sendt til gjenvinning, forteller Eilif, som er ansvarlig for bilsanering hos Reno-Vest.

VRAKPANT

‒ Ta med vognkort, legitimasjon og kontonummer, så ordner vi papirarbeidet. Og etter kort tid er vrakpanten på 3000 kroner på kontoen. Det er beløpet myndighetene betaler for at du vraker bilen din.

CHASSINUMMER

Når kunde kommer med den gamle campingvognen til vraking, må det framvises chassisnummer og registreringsnummer på vogna for at vi skulle kunne vrake den.
Levering går raskere om dere har dette klart på forhånd. Er du usikker på registrering kan du gå inn på hjemmesidene til Skatteetaten og Statens Vegvesen.

Hvis det ikke finnes noe informasjon som kan brukes til å vrake vogna, men om kunden fremdeles ønsker at vi skal ta imot den, må man betale prisen for usortert avfall når man leverer en slik campingvogn (kr. 4,29 per kilo).

Vi fyller ut skjema og kunden må legitimere seg.
Et gammelt bilvrak som ikke kan identifiseres kan vi ta imot gratis. Kunden må uansett legitimere seg og underskrive på hva han har levert til oss.
Campingvogner og biler som leveres til vraking kan ikke inneholde søppel.

Du må ha prøveskilt på vrakbilen dersom du velger å slepe bilen til regionmottaket. Dette for at vrakbilen skal være forsikret mot eventuelle uhell. Har du bilen på henger trenger du ikke å ha prøveskilt.

 

Satser for vrakpant i 2018
Personbiler 3000 kr
Varebiler 3000 kr
Motorsykler 500 kr
Mopeder/lett motorsykler 500 kr
Bobiler og campingvogner 3000 kr
Snøscooter 3000 kr
Minibuss mindre enn 6 meter 3000 kr
Campingtilhenger 3000 kr
 

 

Tilbake til aktuelt