Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

STRANDRYDDING

Strandryddeuka
Strandryddeskjema
Hva gjør du og hva ordner vi?
Rydde- og sikkerhetsveileder
Ryddeportalen
Adopter en strand

Vi starter strandryddesesongen med å hive oss på den nasjonale Strandryddeuka 29. april til 5. mai! Vi rydder som vanlig hele året, men håper så mange som mulig blir med på kampanjen. Hold Norge Rent har laget et tema for hver dag i uken, som du kan se ved å trykke på linken.

For å bli med å rydde gjør du følgende:

  1. Kontakt ansvarlig person i den aktuelle kommunen og meld fra hvor/når du vil rydde, og hvordan avfallet skal hentes
  2. Hent blanke sekker på gjenvinningsstasjon eller rådhuset. Rydder du i Hadsel hentes sekkene hos Stokmarknes Vel
  3. Registrer aksjonen på holdnorgerent.no/ryddeportalen. Det er viktig å koble aksjonen til Reno-Vest i portalen (velg Reno Vest IKS i menyen under «Knytt til organisasjon») slik at vi har oversikt over hvor det er ryddet og hvor det skal ryddes. Skriv aksjonskoden du får tilsendt på ryddeskjema. Skjemaet fås på vår hjemmeside, gjenvinningsstasjonen eller hos kommunen. Rydder du i Hadsel fås skjema hos Stokmarknes Vel
  4. Oppgi aksjonskoden ved innlevering av avfallet. Eventuelt utfylt skjema må følge avfallet ved innlevering. Lever skjemaet i kundemottaket på gjenvinningsstasjonen eller send på e-post til kontaktpersonen i aktuell kommune hvis det er avtalt henting av avfallet. Husk at eventuell henting av avfall må avtales på forhånd gjennom kontaktperson i den aktuelle kommunen.

HUSK: Bare herreløst marint avfall skal ryddes. Privat avfall og avfall fra bedrifter der det er tydelig hvem som har ansvaret er ikke marint herreløst avfall. Slikt avfall meldes til kommunen slik at den ansvarlige får beskjed om å rydde opp.

Husk også at farlig avfall ikke må legges i samme sekk som vanlig herreløst marint avfall – det må legges til side, eventuelt i en egen sekk og det må meldes i fra om hva som er funnet slik at renovatørene kan håndtere det på rett måte.

 

Kontaktpersoner i eierkommunene:

Andøy: Kristin Krey
kristin.krey@andoy.kommune.no
76 11 54 30

Bø: Astrid Ramberg
astrid.ramberg@boe.kommune.no
76 11 43 19

Hadsel: Stokmarknes Vel ved Kate Adolfsen-Trabelsi
kateadolfsen@yahoo.no
91 64 57 65

Lødingen: Brita Almestad
brita.almestad@lodingen.kommune.no
76 98 66 35

Sortland: Raina Kristensen
raina.kristensen@sortland.kommune.no
76 10 91 11

Øksnes: Einbjørn Lakså
einbjorn.laksa@oksnes.kommune.no
76 18 50 60

Vi takker Miljødirektoratet for tildeling av midler som gjør strandrydding i Vesterålen mulig.