Personvern og informasjonskapsler

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.

Vakre naturopplevelser er det flust av i vårt øyrike

Tar du det med ut – tar du det med heim


Hjelp til med å holde naturen ren

Det er lurt alltid å ha med seg en pose til avfallet sitt når man er på tur. Det du klarer å bære med deg på tur klarer du fint å bære med deg heim igjen. Andre steder varsles det om økt forsøpling i naturen og det trenger det ikke å bli her hos oss.

Hver dag er en ryddedag!

Hvert år gjennomføres det strandryddeuke i mai. I år er strandryddeuka utsatt til høsten grunnet Regjeringens restriksjoner og tiltak for å hindre spredning av koronaviruset. Men det betyr ikke at vi ikke kan gjøre en god innsats denne våren og. Hver dag kan være en ryddedag!

Ryddeaksjoner passer for alle. Det er en flott aktivitet for familier, enkeltpersoner, venner, kolleger, idrettslag, foreninger, skoler, pensjonister – og mange flere! Så ta med deg ryddeutstyr til stranda, fjæra eller andre steder du ser i naturen hvor det er mye søppel, ta på deg hansker og rydd bort søppel. Følg helsemyndighetenes anbefalinger og restriksjoner i forbindelse med alle aktiviteter, blant annet om maksimalt fem personer samlet og mer enn to meter avstand. Her finner du mer informasjon om strandrydding

Kombinér trening og søppelplukking

Treningsformen «plogging» går ut på å plukke opp søppel mens man jogger, og man får trening med mening. De som plogger sier at det er bra trening, fordi den er variert med jogging og knebøy. Det er også motiverende å se hvor mye søppel man får fjernet fra sitt nærområde.

Vi ønsker alle en riktig fin og solfylt første mai- helg!

 

Tilbake til aktuelt